© 2024 | UAB

Actualitat L’obra La Bodega guanya el V Premi de Periodisme Literari

Una llibreria La Carbonera plena a vessar de gent ha estat testimoni de l’entrega del 5è Premi de Periodisme Literari, un guardó que entreguem des del Màster en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats, en col·laboració amb Angle Editorial.

L’obra guanyadora ha estat ‘La Bodega’, de l’autor Miguel Peña Novo. Es tracta d’un extensa crònica que explora la vida quotidiana d’una històrica i carismàtica bodega del barri barceloní de Sant Antoni que s’encara amb una crisi definitiva que la portarà a tancar.

El jurat, format per Miqui Otero, Eileen Truax, Rosa Rey i David Vidal i Gemma Casamajó, ha triat aquest reportatge novel·lat pel valor de la testimonialitat en l’obra, per la construcció d’una veu pròpia genuïna i vigorosa i per la tria i recreació d’algunes escenes narrades amb agudesa, tendresa i reconeixement.

El jurat també ha volgut destacar com a finalistes ‘Puntos blancos. Historia de un genocidio de classe’, de Laura Casamitjana, que tracta sobre la tragèdia sanitària viscuda per les famílies i els treballadors de la fàbrica d’Uralita, a Cerdanyola del Vallès, i ‘Los silencios obcecados’, de Laura Cortés, on s’explora una història familiar vergonyant que connecta amb els pecats i els silencis de tota una societat.

L’obra guanyadora es publicarà a la col·lecció Periodismes d’Angle Editorial durant l’any 2023.

Aquí podeu llegir l’acta completa de la deliveració del jurat.