© 2024 | UAB

Actualitat Et convidem a la jornada Barcelona Periodisme Literari

L’acte se celebrarà el dilluns 18 de desembre de 17 a 21 h a la Sala Beckett de Barcelona

El Màster en Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats celebra enguany el seu 12è aniversari i, amb motiu d’aquesta efemèride, ens fa molta il·lusió convidar-vos a la jornada Barcelona Periodisme Literari, que té com a objectius apropar el periodisme literari a nous públics i reflexionar sobre el seu vincle -actual i històric- amb la nostra ciutat. Ho farem amb dues taules rodones sobre La Barcelona de la literatura documental i sobre cronistes i dos tallers pràctics: un sobre reporterisme gràfic i un altre sobre periodisme i poesia.

El binomi periodisme i literatura ha generat interès i relacions fructíferes des de fa dècades i són molts els autors i autores que han conjugat aquestes dues especialitats amb gran encert. Quan parlem de periodisme literari ens referim a un tipus de periodisme en profunditat que incorpora elements i tècniques narratives pròpies de la literatura. Una manera d’explicar històries que va més enllà de la ficció; una forma de narrar la realitat que va més enllà de les dades.

La trobada tindrà lloc el dilluns 18 de desembre a la Sala Beckett de 17 a 21 h i reunirà algunes de les veus actuals més representatives de la literatura documental com María Angulo, Miqui Otero, Albert Lladó, Esteve Plantada, Eileen Truax, Cristina Garde, Marc Charles i Ana María Caballero algunes de les quals formen part de l’equip docent del nostre màster.

El programa de la jornada

  • 17 h: La Barcelona de la literatura documental. Diàleg entre Albert Lladó i Miqui Otero. Conduït per Eileen Truax.
  • 18.15 h Tallers:
    • Vinyetes i periodisme. La novel·la gràfica documental. Amb Marc Charles
    • Poesia i periodisme. Amb Esteve Plantada
  • 19.30 h Cronistes: Taula de cloenda amb María Angulo i Cristina Garde. Moderada per Ana María Caballero

L’activitat és gratuïta i només cal que us hi inscriviu enviant-nos un correu electrònic a master.periodisme.literari@uab.cat. Les places són limitades.

Veniu, escolteu, participeu, porteu amics i amigues i gaudim plegades d’una tarda periodístico-literària en bona companyia.