© 2024 | UAB

#ProfesMECOPH Carlos Femenías: «Un personatge literari amb el qual m’identifico és Madame Bovary, que c’est moi a estones»

Carlos Femenías Ferrà és llicenciat en Filologia Hispànica i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, ​​on va cursar el màster d’Estudis Avançats en Literatura Espanyola i Hispanoamericana. Ha estat becari FPI de la Universitat Pompeu Fabra, on ha desenvolupat la seva investigació. Actualment està ultimant una tesi al voltant de l’obra de Rafael Sánchez Ferlosio. És secretari de redacció de Artes del ensayo. Revista internacional sobre el ensayo hispánico. Els seus treballs s’orienten cap a l’assaig i la història intel·lectual a l’Espanya contemporània, qüestions en què treballa en diversos grups de recerca. En el màster, imparteix Literatura. Tradició i noves tendències al costat de Juan Pablo Villalobos i Narratologia, literatura i comunicació amb Gemma Casamajó.

Em defineixo com menorquí, que és una cosa molt seriosa.

La meva ocupació favorita és llegir.

En el màster, les meves classes busquen donar una perspectiva teòrica que ens permeti analitzar des d’una mirada crítica els textos que llegim. En les assignatures d’enfocament històric busco el diàleg amb el present.

El que més m’agrada del màster és dissoldre la frontera entre literatura i periodisme.

El meu autor de referència és Rafael Sánchez Ferlosio. Em temo que és inevitable: he escrit la meva tesi sobre ell.

Un personatge literari amb el qual m’identifico és Madame Bovary, que c’est moi a estones.

L’última vegada que m’he emocionat amb un llibre va ser llegint a Chesterton.

Si només pogués salvar un llibre de l’apocalipsi seria lleugeret.

Un llibre per recomanar a l’alumnat podria ser Limónov, d’Emmanuel Carrèrre.

Un desig per al futur és que no ens tornin a tancar les llibreries